Kameraövervakning

Trivision -Direktsändande busskameror för en trygg resa

Med över 1000 installerade kamerasystem det senaste året så borgar Trivision för en stor trygghet för såväl resenär som busschaufför.

Kameraövervakning minskar risken för rån och överfall, hotfulla situationer och vandalism. Att ha ett väl fungerande kamerasystem i era fordon skapar såväl en trygg arbetsmiljö som en trygg miljö för era resenärer. Trivision är systemet som hjälper er med allt detta!

Livestreaming

Samtliga Trivision system kan kopplas upp online med såväl bild och ljudöverföring i realtid, -sk. livestreaming. Trivision systemen positionerar sig också alltid med den inbyggda GPS modulen vilket underlättar för snabb utryckning vid akuta behov. Från trygghetscentralen kan man i händelse av larm, livestreama bussens alla kameror eller en enskild utvald kamera och därmed få full kontroll om vad som händer i bussen och vilka lämpliga åtgärder som ska vidtas. Självklart är allt material i högsta HD filmkvalitet och med ypperlig detaljrikedom oavsett dagsljus eller nattmörker.

Livestreaming är ingen ny teknik för Trivision systemen som under många år haft denna funktion inbyggd och tillgänglig för användning.

Vi har alla varianter och lösningar på kameraövervakning och förarstöd.

  • Fordonsanpassade kameror för buss, taxi och lastbil
  • Fordonsanpassade recorders för buss, taxi och lastbil
  • Fasta system för fastighet och utomhusmiljö
  • Samtliga Trivision system är försedda med onlinefunktion, -sk livestreaming och positionering

Med våra system får du en enkel hantering av inspelat material och kan även följa akuta händelser i dina fordon i realtid.

Våra system fabriksmonteras av ett antal busstillverkare men vi monterar även systemen på plats hos kunden om så önskas.

Förutom övervakning  har vi mängder av lösningar för förarstöd och monitorering. Dödavinkeln kameror för ledbussar. Frontkamera, sk “anti-kollisionskamera” för buss och lastbil att dokumentera säker körning. Backkameror, dörrkameror mm.

Behöver du hjälp och råd om hur ett bra system ska placeras för den bästa nyttan?  Skicka oss ritningar på ditt fordon så hjälper vi till att placera kamerorna optimalt! Här ser du ett exempel på hur ett av våra system kan placeras i en buss.

Blindspot förarassistans

Med Trivision Blindspot kamera får föraren full kontroll över bussens döda vinklar. En extra viktig funktion med vår Blindspot kamera är att täcka den döda vinkel som uppstår på ledbussarnas högra sida i samband med vänstersväng. Detta är ett mycket uppskattat hjälpmedel som kan spara såväl liv (trängsel och stoj vid busshållplatserna) som kostnader. Blindspot ökar trafiksäkerheten genom att bussföraren varnas när det finns risk för kollision med oskyddade trafikanter. Blindspot förarassistans kan installeras separat eller som ett tillägg till befintligt Trivision system. Läs mer här om vårt blindspot system.

Taxisystem

Med Trivision taxisystem får alla i fordonet en trygg resa. Med det kompakta onlinesystemet får du inspelning av både bild och ljud i mycket hög kvalitet. Dessutom streamas all inspelning till fordonscentralen i händelse av larm.