Biljettsystem

Ridango -ABT* baserat biljettsystem i framkant

Busslinje utan tidtabell -Ridango DRT* system

Kollektivtrafiken står för ständiga utmaningar, inte minst efter år av pandemi och nu med skenande drivmedelskostnader.

Med det gäller det att tänka kreativt och kostnadseffektivt och samtidigt tillgängliggöra kollektivtrafiken än bättre för alla resenärer.

Ridango DRT system är ett hybridsystem som smidigt kombinerar den traditionella linjetrafiken med beställningstrafik som vi idag kanske mest förknippar med färdtjänst och skolskjutsar.

*DRT -Demand Response Transport

Ridango DRT system kan användas på en mängd olika sätt men ett exempel är en flexibel uppbyggnad av sträckningen där resenärerna själva beställer sin resa via en app eller genom att ringa in sin beställning för att boka sin resa.

Beroende på hur många beställningar som kommer in och varifrån kunderna önskar resa så skapar Ridango DRT systemet en optimal rutt för det aktuella tillfället. 

Informationen pushas sedan ut till det fordon och förare som ska utföra uppdraget och föraren kan sedan köra den aktuella turen och plocka upp de inbokade resenärerna. Föraren har fullständiga instruktioner i din fordonsenhet. Såväl guidning till varje ”hållplats” (några traditionella hållplatser finns inte, då resenärerna blir upplockade där de önskar) som hur många som ska plockas upp på respektive ställe.

Ridango DRT-system skapar komfort och minskar operatörens kostnader.

Kontakta oss så berättar vi mer om hur du aktiverar ditt Ridango biljettsystem.

Kontobaserat ABT* i molnet

Ridango är inte bara ett biljettsystem utan förser även trafikledning, förare och resenärer med en komplett bild av kollektivtrafiken i realtid och prognosleveranser.

I Sverige har Ridango systemet sedan flera år levererat state of the art lösningar som biljettering i molnet, -ABT* (Account Based Ticketing* Eller som vi säger på svenska -ID Baserat resande). Ridango är idag dessutom det enda systemet i Sverige som har funktionen Tap and Go. Till det har Ridango BoB baserade mobilappar, passagerarinformation i buss och på hållplatser, Internet ombord, realtidsinformation för resenärer, trafikledningssystem för operatören, web shop, EMV betalning.

Det helt ABT baserade Ridango systemet som förutom i Sverige finns i flertalet Europeiska länder och långt borta på Grönland, ger blixtsnabb validering genom säker uppkoppling med token-baserad korthantering och konstant tillgänglighet.

Låt resenärerna spara värdefull tid genom att enkelt betala sin resa med mobiltelefonen, på mina sidor,  i matbutiken, på resecentret eller i bussen.

Trafikledning och realtidsinformation levereras effektivt från Ridango systemet och kan presenteras i en mängd varianter utifrån behov.

Kontakta oss så berättar vi mer om Ridango system.

Ridango video

Mobilbetalning

Ridango mobilapp är byggd enligt BoB standarden och används för betalning, realtidsinformation och turlisteinformation. Allt samlat i en app, enkelt, smart och smidigt! 

Ridango biljettsystem, eller rättare sagt IT-plattform för kollektivtrafiken är ett modernt och revolutionerande system som i kombination med god stabilitet, tillförlitlighet och flexibilitet, omgående ger dig bättre affärer och nöjda kunder.

EMV, QR, NFC, allt finns där

Ridangos unika systemuppbyggnad har möjliggjort den leveranstid och funktionalitet som dagens samhälle kan förvänta sig av ett biljettsystem i tiden för den moderna kollektivtrafiken.

Vi är mycket stolta över våra effektiva projekt i Svensk kollektivtrafik och för branschen snabba leveranstider och unika applikationer. Här följer några exempel

Samtliga leveranser innebar det senaste kring ID-baserad ABT korthantering och biljetthantering.