Att resa med buss ska alltid vara tryggt och säkert

Att resa med buss ska alltid vara tryggt och säkert

Att åka buss är det säkraste sättet att färdas på väg och Sverige ligger i framkant internationellt. Likaså är det mestadels relativt tryggt, såväl för resenär som förare att vistas i bussmiljön. Det finns dock fortfarande stora brister att åtgärda, främst kring trafiksäkerheten för våra minsta, men även kring trygghetslösningar för våra förare.

TriNorth har ett stort fokus på lösningar för bussbranschen som skapar en trygg och säker men även lättillgänglig bussresa, -för såväl resenären som föraren.  Med rätt tekniska förutsättningar skapas en res- och arbetsmiljö som alla kan trivas i. Med det kapas även företagens kostnader för personalvård och fordonsreparationer, samtidigt som intäkterna ökar med fler nöjda resenärer.

När det gäller trafiksäkerheten för våra minsta, så är fast installerade och bakåtvända barnstolar det absolut effektivaste för att öka säkerheten. En bakåtvänd barnstol tar på ett korrekt sätt emot de våldsamma krafterna som uppstår vid en kollision eller inbromsning (redan vid 40km/h) och skyddar barnets känsliga huvud och hals. Med TriNorth integrerade barnstol SIT safe sitter våra barn upp till 18 kg och ca 135cm, tryggt, bältat och bakåtvänt färdriktningen i ett trafiksäkert säte!

När det gäller trygghet och god arbetsmiljö för våra förare så är ett behovsstyrt kamerasystem A & O!

Att kameraövervaka förarplats och passagerarutrymme skapar oftast en tryggare miljö för alla. Vad som dock är minst lika viktigt är att föraren får god support av sitt kamerasystem genom att tydligt kunna se dörrutgångar, döda vinklar vid bakhjulen och bussens hörn osv, -allt för att minimera risken för på- och överkörningsolyckor. Med TriNorth kamerasystem Trivision så bygger ni enkelt upp en trygg bussmiljö för såväl föraren som resenären men även för de som rör sig i bussens närområde.

Välkommen att kontakta oss på TriNorth så berättar vi mer om våra lösningar och vad vi kan göra för just Er kring dessa viktiga frågor.

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar